Dünyanın en lezzetli ve tartışmasız en eski pizzası 'Pizza Napoletene' adıyla bilinen Napoli pizzasıdır. "Associazione Verace Pizza Napoletana" - 'Napoli Pizzası Üreticileri Birliği' gerçek Napoli pizzasının malzemeleri, hamuru ve pişirilme şekli ile ilgili olarak bazı kurallar getirmiştir.

Pizza House da bu kurallara uymaktadır.

Bu kurallar şunlardır;

1. Hamur un, yaş maya, tuz ve sudan yapılmalıdır.

2. Hamur elle veya hamur karıştırıcısıyla aşırı derecede ısınmadan açılmalıdır

3. Fırın kubbe şeklinde olmalı ve volkanik taştan imal edilip, alev fırın içini yandan ısıtmalıdır.

4. Pizza fırının volkanik taştan zemininde pişirilmeli ve herhangi bir tepsi veya kap kullanılmamalıdır.

Pizza günümüzde bir yiyecek malzemesi olarak, kişisel zevklerimizi ve yaratıcılığımızı ön plana çıkararak evimizde bile hazırlanabilir. Zaman içerisinde "deep-dish pizza", "pan pizza", "pizza strudel", "stuffed pizza" gibi farklı zevklere hitap eden farklı pizza çeşitleri ortaya çıkmış hatta bazıları gerçek pizzayı tatmayanlara gerçek İtalyan pizzası olarak tanıtılmıştır.

Ancak Pizza House'ta günlük olarak hazırlanan hamuru, rende domatesten yine günlük olarak üretilen sosu ve odun ateşinde pişirilen pizzanın tadını diğer pizzaların tadıyla karıştırmayacağınıza eminiz.

MOZZARELLA

Mozzarella peyniri dünya üzerinde tüketilen peynrin %30'unu oluşturmaktadır. Napoli pizzası için vazgeçilmez bir malzeme olan bu peynir, domates ve fesleğenin yanında tamamlayıcı bir tad görevi görmektedir. Mozzarella peyniri, manda sütü ve inek sütünün karışımından elde edilir. Sadece manda sütünden yapılan mozzarellanın 1-2 gün içerisinde tüketilmesi gerekir. Bu benzersiz lezzeti tatma şansına sahip olmak için manda beslemek gerektiğinden bu şanslı insanlar köylülerdir. İnek sütünden yapılan mozzarella ise dondurma kadar kaygandır ancak tad açısından pek tatminkar değildir. Dolayısıyla daha uzun süre dayanması için mozzarella peyniri bu iki sütün karışımından elde edilir. 100 gr. mozzarella 250 kalori ihtiva ettiğinden diyet yapıyor olsanız bile rahatlıkla tüketebilirsiniz.

FESLEĞEN

Nanegiller familyasına mensup olan bu bitki, akdeniz mutfağında sıkça rastlanan bir lezzettir. 'Opal basil' adıyla bilinen mor yaprakları olan türü hariç bütün türleri yeşil yapraklara sahiptir. Yıl boyunca marketlerde bulunabilen fesleğen aslında yazın yetişir. Makbul olanları parlak renklidir ve yapraklarında büzülme eğilimi görülmez.

ASSOCIAZIONE VERACE PIZZA NAPOLETANA

'Associazione Verace Pizza Napoletana' 1984'te kurulmuş kar amacı gütmeyen bir birliktir. Bu birliğin kuruluş amaçları şunlardır: - Napoli pizzasının malzemelerini, hamurunun hazırlanmasını ve pişirilme şeklini korumak; - pizzanın ilk şeklini bozmayarak Napoli'de başlayan pizza kültürünü daha sonradan çıkan türlerden ayrı tutulmasını sağlamak; - Napoli usulü pizza yapan pizzacıları bir çatı altında toplamak. Birliğe göre gerçek pizza yendiğinde yumuşak, iyi pişmiş, kenarları ise çıtır ve kalın olmalıdır.